bpost Mobile Postcard

Mobiele apps

DJM Digital mocht voor bpost een applicatie realiseren die de gebruikers toelaat om een gepersonaliseerde postkaart te versturen met hun smartphone.

Sinds de lancering in 2011 worden er elk jaar 800.000 kaarten gedrukt en verzonden

Missie

bpost is de postdienst van België met een uniek netwerk voor brieven- en pakjespost. Naast hun missie deze goed te distribueren, is bpost een belangrijke speler in de Belgische maatschappij die innovatieve diensten verleent aan de burger op het vlak van financiën.

Daarom wenste bpost een digitale, ludieke en originele applicatie te ontwikkelen voor hun gebruikers, die de klassieke postdiensten combineerde met technologie.

DJM Digital is uitgekozen om deze krachtige tool te ontwikkelen, die gebruikers in staat stelt om gemakkelijk gepersonaliseerde kaarten te versturen, rechtstreeks met de smartphone.

Uitdaging

Omdat deze applicatie voor een groot publiek is, moest deze gemakkelijk te gebruiken zijn. Een eenvoudig en duidelijk systeem moest opgezet worden.

Een efficiënt een betalingssysteem diende ook geïntegreerd te worden.

De toepassing moest bovendien de verzamelde informatie binnen een ultrakorte tijdspanne door heel de keten, van drukken tot verzenden, kunnen versturen.

Oplossing

DJM Digital verzorgde de volledige realisatie van de applicatie. Van het ontwikkelen van de techniek en design, de integratie in de Mac en Android omgevingen, tot de informatiestromen naar de verschillende partners (drukker en verzending).

Een eerste versie van de applicatie werd gelanceerd in 2011. Als gevolg van het succes werd deze geüpdatet in 2018. Deze nieuwe versie verbetert de ervaring nog doorheen de verschillende fases van de ontwikkeling van de kaart.

Deze is nog visueler en intuïtiever geworden. Vandaag kan zelfs een video-bericht worden toegevoegd, dat ingelezen wordt via een op de kaart gedrukte QR-code.

In detail

01

De gebruiker downloadt de applicatie van de bpost Mobile Card

02

Hij stelt de postkaart samen aan de hand van foto’s op zijn smartphone

03

Hij kiest een lay-out, selecteert een of meerdere foto’s, herkadert en voegt indien gewenst een achtergrond toe

04

De gebruiker voegt indien gewenst een link toe naar een persoonlijk videobericht dat vooraf is opgenomen

App bpost Mobile Postcard
05

Hij voegt een persoonlijk bericht toe dat wordt gedrukt op de verso kant van de kaart

06

Hij voegt ten slotte de ontvangers toe. De gebruiker kan deze opslaan zodat ze in de toekomst opnieuw gebruikt kunnen worden

07

De gebruiker vervolledigt de betaling of koopt verschillende credits

08

Ten slotte worden de kaarten verstuurd. Ze zitten enkele dagen later (of op een gekozen moment) in de postbus van de ontvangers

App bpost Mobile Postcard
Carte postale

Résultats

  • 8000 kaarten per jaar
  • Downloaden van de applicatie: meer dan 200.000 keer
  • bpost Mobile Card staat in de top 5 van de beste applicaties bij Test Aankoop en in de top 100 van de meest gedownloade applicaties in België
  • Deze applicatie ondersteunt het positieve beeld van de dienstverlening van bpost, dicht bij de klant, dicht bij de technologie
Volg het nieuws van DJM digital
E-shop

E-commerce biedt u ongekende verkoopmogelijkheden. DJM helpt u om het beste uit het web te halen om prospects aan te trekken en het vertrouwen van uw klanten te winnen.

MOBIELE APP

Met 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van native apps bieden we u een echte meerwaarde voor uw zakelijke project.

Marketing digital

DJM ondersteunt u bij het ontwikkelen van uw merkimago, het verbeteren van uw zichtbaarheid en het beter leren kennen van uw klanten.

Contact

Heeft u vragen?
Wilt u uw ideeën delen?
Wilt u advies vragen?